Nama Artisan Raw Foods, Notting Hill – London.

 Niedawno odwiedziła mnie Mama, dosłownie 2 dni temu wracała do Polski. Jednym z naszych punktów do zwiedzenia był Londyn. Po tym jak pokazałam jej moje ukochane miasto, wsiadłyśmy w pociąg w stronę stolicy Anglii. Jako, że kilka dni przed świętowałam też swoje urodziny postanowiłam zabrać Mamę do restauracji, która ciągle kusiła mnie zdjęciami i pomysłami na Facebooku czy Instagramie. Co więcej, od niedawna jestem zafascynowana kuchnią surową – RAW, dlatego tym bardziej nie potrafiłam się doczekać doświadczenia jakie zaoferowało mi miejsce w jednej z najdroższych dzielnic Londynu – Nama Artisan Raw Foods.


 Few days ago my Mom visited me in UK, literally two days ago she went back to Poland. One of our points was to visit London. After I showed her my beloved city, we took a train to the capital of England. A few days before I celebrated my birthday so I decided to take Mom to the restaurant, which was tempting me with its photographs and ideas on Facebook or Instagram. Moreover, recently, I I am fascinated by the raw kitchen, so I could not wait to experience what has to offer me a place in one of the most expensive areas of London – Nama Artisan Raw Foods.

namafoods

 Nama Foods ma do zaoferowania kreatywne menu pełne przepysznych dań – od śniadań poprzez lunch do większych dań obiadowych. Oczywiście nie brakuje tam cudownych surowych deserów, które nie tylko zachwycają smakiem ale również wyglądem. Wybór napoi jest równie imponujący, ale po kolei… Pokażę Wam czym rozkoszowałyśmy się tego niedzielnego popołudnia.

 Na początek – coś rozgrzewającego, gdyż ostatniej niedzieli pogoda dała się we znaki. Mroźno niczym w Polsce co nie zdarza się tak często w Anglii. Mama wybrała latte na mleczku kokosowym, zaś ja nie mogłam się powstrzymać by nie spróbować gorącej czekolady z mlekiem z orzechów laskowych – przygotowana wraz z surową czekoladą tworzoną na miejscu. Przepyszne, idealnie słodkie napoje, które nawet nie potrzebują słodyczy w postaci cukru, ale jeśli jednak masz „sweet tooth” dostaniesz cukier kokosowy do posłodzenia, zero rafinowanych pustych kalorii.


 Nama Foods has to offer a creative menu full of delicious dishes – from breakfast through lunch to larger dinner dishes. Of course, there is no shortage of wonderful raw desserts that will not only delight you with the taste but also the appearance. The choice of drinks is also impressive, but first things first … I’ll show you what we were eating that Sunday afternoon.

  For a start – something warming, since on last Sunday the weather took its toll. Freezing like in Poland, which does not happen so often in England. Mom chose latte with coconut milk, and I could not resist to try the hot chocolate with hazelnut milk – prepared with raw chocolate created there. Delicious, perfectly sweet drinks that do not even need sweetener in the form of sugar, but if you have a sweet tooth you can get a coconut sugar to sweeten it a bit, without any refined empty calories.

latte

latte kokosowe / coconut milk latte

nama

Chocolate Submarine – gorąca czekolada z surowymi kawałkami czekolady Nama / made with Nama’s raw chocolate pieces

 Jeśli chodzi o potrawy możesz tutaj zjeść coś śniadaniowego – placuszki, owsiankę, granolę czy nawet tradycyjne brytyjskie śniadanie, a co najlepsze, wszystko w wersji raw, nie podgrzewane powyżej 42 stopni.

 Na lunch Nama proponuję dania takie jak summer rolls, falafel meze, meksykańskiego wrapa czy nawet pizze. A jeśli wolisz jeszcze więcej, wybierz spośród większych dań – Pad Thai czy Pasta Primavera. Można też spróbować talerz serów – niestety nie jestem fanką sera i nigdy nie byłam, ale jeśli brakuje Ci tego na diecie roślinnej, śmiało – zdecydowanie warto skosztować 🙂  Więcej znajdziecie tutaj: MENU


 It’s amazing that you can eat breakfast here – pancakes, porridge, grawnola or even traditional British breakfast – best of all, everything in the raw version, not heated above 42 degrees.

  For lunch Nama suggest dishes such as summer rolls, falafel meze, the Mexican wrap or even pizza. And if you prefer more, choose from larger plates – Pad Thai or Pasta Primavera. You can also try the cheese plate – unfortunately I am not a fan of cheese and I have never been, but if you lack this in a plant based diet – definitely worth a try 🙂 More can be found here: MENU

nama2

Meksykański Wrap / Mexican Wrap – „Our famous spicy Mexican mince, layered with guacamole, pico de gallo, cultured cashew sour cream, shredded lettuce & carrot all rolled into a courgette & flax seed wrap. contains: cashews”

nama3

Pizza – „Walnut & courgette crunchy pizza crust, covered in our rich tomato sauce and macadamia ‘ricotta’, topped with sliced black olives, marinated mushrooms, sundried tomatoes, caramelised onions and a sprinkle of almond ‘parmesan’. contains: macadamia, almonds, walnuts”

 Desery?! Najlepsza część! Jest duży wybór, a do tego sam opis sprawia, że aż ślinka cieknie na samą myśl. Słynny borówkowy sernik, Czekoladowo karmelowe ciasto, Red Velvet, Tiramisu i jeszcze więcej. Można je nawet zabrać ze sobą na wynos, gdyż restauracja oferuję gotowe desery, śniadania i inne dania, które możecie znaleźć w lodówce, znajdującej się zaraz przy wejściu. Przyznam, że kusiło mnie by zgarnąć tiramisu ze sobą, ale jako, że spędzałyśmy cały dzień w Londynie nie wydawało się to zbyt poręczne. W każdym razie, wybrałyśmy deskę deserów do dzielenia się i co otrzymałyśmy? Niesamowite serducho pełne małych surowych słodkości, z których każde ciekawiło kompozycją smaków.


 Desserts ?! The best part! There is a large selection, and even just a description makes your mouth watering 🙂 The famous blueberry cheesecake, chocolate caramel cake, Red Velvet, tiramisu and more. You can even take them with you, as the restaurant offer ready-made desserts, breakfasts and other dishes that you can find in the refrigerator, located right at the entrance. I admit that I was tempted to pick up tiramisu with me but as we spent the whole day in London, it did not seem to be handy. In any case, we chose desserts board to share. We recieved an unusual heart shaped plate full of small raw cakes, each with an interesting flavor composition. Delicious!

dessertnama
nama foodsdessert

„Selection of sweet treats to share – A variety of our dessert chef’s excellent bite sized sweet treats including truffles, brownies, cakes and bars… contains: almonds, cashews, hazelnuts, brazil nuts, sesame”

 Miejsce ma bardzo przyjemny klimat. Jest czysto i elegancko, ale nie przesadnie. Przemiło spędziłyśmy tam czas, a uśmiech nie znikał z twarzy. Zdecydowanie mogę polecić Wam Nama Foods, tym bardziej jeśli interesują Was nowe kulinarne doznania. Wrócę tam na pewno nie raz.

P.S. Serwis był świetny! Bardzo lubię rozmawiać z kelnerami/kelnerkami 🙂


 The place has a very pleasant atmosphere. It’s clean and elegant, but not excessively. We spent the time there very nice, and the smiles did not disappear. I can definitely recommend you Nama Foods, especially if you are interested in new culinary experiences. I’ll be back there for sure, not only once.

P.S. The service was great! I love to chat with waiters 🙂

*Logo – Nama Foods

nama_logo

Instagram _ Facebook _ Twitter