Pasta marchewkowa i krakersy HAPPY.

 Dziś chcę zaprezentować Wam kolejny produkty Raw And Happy… tak, to jeszcze nie koniec! W każdym razie, dziś na słono… znaczy wytrawnie 🙂 Chrupiące surowe krakersy klasyczne oraz słonecznikowe bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły i zdecydowanie mam ochotę na więcej. Zajadałam je w czasie przerw na uniwersytecie a część podałam też z marchewką pastą – coś a’la hummus, ale jednak nie do końca. Głównie ze względu na proporcje składników – tak bardziej oszczędny jest (dla mnie hummus musi mieć duuużo tahini <3), po studencku 😀 W każdym razie, wyszła mi przepyszna pasta marchewkowa z ciecierzycy, która smakowała idealnie wraz z chrupkimi, zdrowymi krakersami Happy!

DSC_001611-1
DSC_002211
marchewkowa pasta z ciecierzycy vel marchewkowy hummus
carrot chickpea spread vel carrot hummus
 
Składniki:
  • 2 średnie marchewki
  • ząbek czosnku
  • 230g ciecierzycy (ugotowanej)
  • pieprz
  • sól morska
  • 1-2 łyżek soku z cytryny
  • spora łyżka tahini
  • wędzona papryka, suszona pietruszka
  • ok. 1/4 szklanki wody
  • sumak i mielona papryka do podania
Marchew przekroić wzdłuż na pół (można lekko natłuścić olejem) i razem z czosnkiem upiec do miękkości w ok. 180-200 stopniach Celsjusza. Ostudzić. Następnie zmiksować razem z pozostałymi składnikami, poza wodą. Wodę dolać na koniec, w takiej ilości by powstała gęsta, ale kremowa pasta. Podawać z dowolnym pieczywem, warzywami lub tak jak ja – z zdrowymi, surowymi krakersami. Smacznego!
Przechodząc do krakersów…. Tutaj znajdziecie recenzję pierwszego smaku.
 DSC_003611-1

„Happy Classic: wytrawny smak kiełkowanego lnu, słonecznika i gryki z wyrazistą nutą słodyczy daktyla i rodzynek. Pełnowartościowa baza każdej kanapki.”

DSC_004711

Skład: k. siemię lnianę, k. gryka (33%), k. słonecznik, rodzynki sułtańskie, daktyle, k.chia szałwia hiszpańska, k.amarantus.

Stworzone z BIO surowców.

Ten smak pokazał bardziej swoje słodkie oblicze. Daktyle oraz rodzynki jak dla mnie są wyraźne wyczuwalne. Przez co też krakersy klasyczne smakowały mi najbardziej spośród trzech rodzai. Ta ich delikatna słodycz wręcz perfekcyjnie wpasowała się w „klimat” powyższej pasty marchewkowej.

 DSC_000311

„Happy Słonecznikowy: pełnoziarniste połączenie kiełkowanych ziaren słonecznika, lnu, amarantusa i szałwii hiszpańskiej (chia) z ziołami i peruwiańską MACA. Zdrowie i energia.”

DSC_000511-2

Skład: k.siemię lniane, k. słonecznik (30%), k. sezam niełuskany, rodzynki sułtańskie, maca, k.chia szałwia hiszpańska, k.amarantus, zioła (czarnuszka, kminek, koper włoski, macierzanka), krystaliczna sól himalajska.

Stworzone z BIO składników.

Wersja z słonecznikiem jak widać na zdjęciach tak słoneczna, że i słońce postanowiło ją oświecić! 😀 Tutaj wyraźnie czuć dodatek naturalnych ziół. Oczywiście jak poprzednicy – są chrupiące, surowe i w 100% zdrowe dla naszego organizmu. Nic dodać, nic ująć!

Więcej informacji i inne recenzję Ran And Happy znajdziecie TUTAJ. Możecie też poczytać co nieco o firmie na ich stronie oraz zakupić produkty w sklepie internetowym.

Udanego dnia 🙂

P.S. Przy okazji dziękuję Wam z całego serca za urodzinowe życzenia pod ostatnim postem :*