Orzechowy sen o cynamonie.

 Orzechowy sen o cynamonie… Hmmm, nie – nie śnił mi się dzisiaj cynamon. To oryginalna nazwa pralinek Rawnello! Są po prostu genialne 🙂 Pomyślałam, że właśnie te będą idealnie pasować do mojego dyniowego tofurniczka. Cudowny jest fakt, że pojawia się coraz więcej takich słodkości – naturalnych, zdrowych, wegańskich, bez cukru i glutenu, a tym wypadku jeszcze surowych! Jestem za tym, żeby produkty takie jak firmy Raw And Happy pojawiały się w supermarketach i innych mniejszych sklepach. Może to bardziej pokusiło by ludzi do tego by odżywiać się zdrowiej i uświadomiło ich, że weganizm jest po prostu pyszny! 🙂 Wracając do pralinek… nie łatwo powstrzymać się by nie zjeść na raz całej paczki. Stanowiły pięknie (i smaczne!) zwieńczenie mojego tofurnika z dynią, kokosem i cynamonem – trio idealne! Uwielbiam strukturę jaką dodaje dynia. Tofurnik był zbity, kremowy, a zarazem delikatny – rozpływał się w ustach. „Cud, orzeszki i cynamon” po prostu! Nie ma to jak zaczynać słodko dzień, z deserem 😀

DSC_001411-horz
DSC_002411-horz-1
dyniowo-kokosowy tofurniczek na zimno z cynamonem podany z orzechowo-cynamonowoymi pralinkami Rawnello
pumpkin-coconut tofu cheescake with cinnamon served with nut-cinnamon Rawnello balls
Składniki:
  • 2/3 kostki naturalnego tofu – ok. 250-260g
  • łyżka wiórek kokosowych
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka syropu daktylowego
  • 2-3spore łyżki puree dyniowego (tu: dynia Hokkaido)
  • ok. 1/3-1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego (najlepiej kokosowe)
  • ok.1/2 łyżeczki agaru
  • 4 pralinki orzechowo-cynamonowe Rawnello
Tofu zmiksować z kokosem, cytryną, syropem, dynią, cynamonem – ma wyjść gęsty, gładki ‚twarożek’. Agar zagotować na mleku. Na koniec wmieszać bardzo dokładnie do gotowej dyniowej masy z tofu i przełożyć do dowolnego naczynia. Wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Z całego serca polecam przybrać go pralinkami Rawnello. Smacznego!

Pierwsze pralinki Rawnello, które mam przyjemność próbować… Orzechowy sen o cynamonie. W skład wchodzą 100% BIO składniki: daktyle, orzechy 25% – migdał, laskowy i włoski, cynamon 2%. Czyż to nie jest wymarzony skład słodkości?! Jak dla mnie TAK 🙂 Pralinki smakują świetnie – ja po prostu mam słabość do daktyli, a co więcej – orzechów. Z czystym sercem polecam Wam zakup. Tymczasem szykujcie się na recenzje kolejnych smaków!

DSC_000211-horz

Więcej szukajcie tutaj oraz na stronie producenta. Zapraszam!

Tak przy okazji – dziś takie słodkie, deserowe śniadanie nie bez okazji – już ROK jestem weganką i czuję się wspaniale!!! Go VEGAN! 🙂

 Miłego i smacznego dnia!