Ważna zmiana i zdrowe comfort food.

 Na początek śniadanie – miseczka rozgrzewającej owsianki. Po wczorajszym wieczorze z gorączką i bólem gardła na nic innego nie miałam ochoty dziś o poranku. Jakieś przejściowe przeziębienie 'mnie złapało’, ale jest lepiej, a szczególnie po tak smacznym śniadaniu. Gęsta, kremowa owsianka z szpinakiem, słodkim bananem oraz lepkimi świeżymi daktylami, a do tego jeszcze słodycz proszku z korzenia maca. Podane z ulubionym domowym dżemem brzoskwiniowym, gorzką czekoladą oraz dużą ilością tahini.
 DSC_00261-horz
kokosowo-daktylowa owsianka z szpinakiem, bananem i maca podana z domowym dżemem brzoskwiniowym, gorzką czekoladą 92% oraz tahini
coconut-dates oatmeal with spinach, banana and maca served with homemade peach jam, dark chocolate 92% and tahini
Składniki:
  • 5-6 łyżek płatków owsianych
  • szklanka napoju ryżowego – kokosowy
  • 3 świeże daktyle, posiekane
  • 1/2 dojrzałego banana
  • garść posiekanego szpinaku
  • łyżeczka proszku z korzenia maca
Płatki zalać na noc mlekiem wraz z daktylami. Rano dodać maca oraz szpinak i gotować do gęstości. Na koniec wmieszać połowę rozgniecionego banana. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
 Mam dziś dla Was pozytywną, a tym samym bardzo ważną informację. Mój blog uzyskał własną domenę, w końcu jestem 'na swoim’, po prawie 3 latach blogowania. Jeszcze bez hostingu, ale własna domena to już jakiś krok do przodu 🙂 Jeśli chcecie aby nadal ukazywały się nowe wpisy w linkach na waszych blogach, dla pewności, zmieńcie mój adres strony na: www.anappleaday.pl . Jeszcze parę zmian planuję, trochę muszę posiedzieć nad tym… Tymczasem cieszę się z faktu wspomnianego powyżej 🙂

Miłego dnia!