Fioletowa, idealna na deszczową pogodę.

  Na deszczowy poranek owsianka w kolorach lata. Fioletowa, bo pełna słodkich, delikatnie kwaśnawych, jagód. Pełna dobroci – z masłem z nerkowców, bananem i nieziemsko pyszną 100% gorzką czekoladą oraz aromatycznymi wiórkami kokosa w środku. Do tego jeszcze słodka lniana chałwa kokosowa oraz zdrowe jagody goji. Owsianka, która syci, smakuje i maluje na twarzy fioletowy uśmiech 🙂 W sezonie po prostu trzeba ją zrobić!

DSC_013411
DSC_014811
jagodowo-kokosowa owsianka (z płatkami jaglanymi) na mleku sojowym z bananem podana z masłem z nerkowców, jagodami goji, 100% gorzką czekoladą i kokosową chałwą lnianą
blueberries-coconut oatmeal (with millet flakes) with soy milk and banana served with cashewnut butter, goji berries, 100% dark chocolate and coconut flax seeds halavah
 
Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • łyżeczka siemienia lnianego
  • szklanka mleka roślinnego (tu: sojowe)
  • łyżka wiórek kokosowych
  • 1/2 dojrzałego banana
  • dwie garście świeżych jagód
Płatki owsiane i jaglane wraz z siemieniem i wiórkami zalać mlekiem (najlepiej na noc) i odstawić. Następnie gotować wraz z jagodami, do gęstości. Na koniec wmieszać rozgniecionego banana. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
 Człowiek nie potrafi znaleźć sobie miejsca, chodzi, myśli, płacze. Czasem to co się dzieje jest nie do zrozumienia i następuje ciąg pytań, na które trudno znaleźć odpowiedź. To w czym tkwi siła to RODZINA. Wspaniała jest, najlepsza i niezastąpiona. Jesteśmy razem.

U Was też tak deszczowo? Mogłoby się pokazać słońce.. Może za parę dni 😉

Przyjemnej niedzieli!