coconut-banana millet flakes with soy milk and chia seeds served with cashewnut butter and dark chocolate 92%
- 5-6 łyżek płatków jaglanych
- łyżeczka nasion chia
- szklanka mleka roślinnego, w tym dwie porządne łyżki kremu kokosowego*
- 5 posiekanych suszonych daktyli
- łyżka wiórek kokosowych
- 1/2 dojrzałego banana
Kolejna nominacja do LBA, dziękuję Maja! 🙂
1. Najbardziej szalona rzecz w moim życiu to.. trudno powiedzieć, ale chyba będą to plany na przyszłość – z jednej strony trochę szalone, a z drugiej – moim zdaniem całkiem rozsądne, aczkolwiek bardzo odpowiedzialne – stawiam sobie wyzwanie 🙂
2. Muzyka czy filmy? muzyka częściej 😉
3. Najdziwniejsze danie jakie jadłaś/łeś? trudno mi sobie przypomnieć jakiekolwiek z tych dziwniejszych, więc przytoczę, tak jak wczoraj, ciasto ogórkowe 🙂
4. Mówisz często ludziom komplementy? tak, bardzo często – jestem szczera (do bólu :D) i chętnie wyrażam swoje zdanie, a tym bardziej kiedy dzięki niemu mogę komuś sprawić radość 🙂
5. Jakie są twoje ulubione słodycze? nie jem słodyczy, no chyba, że zalicza się tutaj – gorzka czekolada albo lody i domowe ciasta 😀
6. Wierzysz w siebie? staram się
7. Wymień 3 swoje zalety – jestem ambitna, pracowita i zawsze chętna do pomocy 🙂
8. Jak często się uśmiechasz? każdego dnia, bo przecież dzień bez (szczerego!) uśmiechu to dzień stracony 🙂
9. Co myślisz o wybaczaniu ludziom którzy nas bardzo zranili? trudne pytanie, bo jeszcze nigdy nikt nie skrzywdził mnie tak bardzo bym nie potrafiła mu przebaczyć.
10. Jaki jest twój ulubiony film? nie mam jednego ulubionego, wiele mi się podoba, które mogłabym oglądać parę razy 😉
11. Co robisz żeby zwalczyć stres?… tu jest problem, bo trudno mi go zwalczyć, szczególnie w takich sytuacjach jak egzaminy – same głębokie oddechy nie wystarczają (to siedzi we mnie, nawet jeśli nie widać na zewnątrz), przed ustną z polskiego piłam melisę (trochę pomogło)
Miłego dnia!